Aktualno, Hrvatska, Rad udruga

Radionica o ravnopravnosti spolova Gender drama ID

Centar za socijalnu inkluziju u suradnji s Hrvatskom udrugom radnih terapeuta, održao je radionicu na temu ravnopravnosti spolova za osobe s intelektualnim teškoćama.

Cilj radionice bio je osvijestiti sudionike o važnosti jednakih prava i mogućnosti za muškarce i žene, te im pružiti priliku da se aktivno uključe u raspravu o ovoj temi.

Posebno je istaknuta važnost jednakih prava u svakodnevnim situacijama, kao što su obrazovanje, zapošljavanje i osobni odnosi. Kroz interaktivne igre i scenarije, sudionici su imali priliku uočiti kako predrasude i stereotipi mogu utjecati na njihov svakodnevni život te su potaknuti da prepoznaju vlastita prava i mogućnosti, bez obzira na spol.

Svi sudionici su na kraju radionice izrazili zadovoljstvo naučenim i želju da se ovakve radionice češće održavaju, jer im pomažu da bolje razumiju svoja prava i položaj u društvu.

Tekst i fotografije prenesene su sa stranice: https://www.inkluzija-sibenik.hr/clanci/radionica-o-ravnopravnosti-spolova-gender-drama-id/364.html