Aktualno, Hrvatska, Rad udruga

Hodočašće hrvatskih branitelja liječenih od PTSP- a u Međugorje

Kroz realizaciju projekta  „Psihološka i duhovna potpora hrvatskih braniteljima liječenih  od PTSP-a „ Savez udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTPS RH je sa udrugama članicama Saveza proveo hodočašće u Međugorje.

U hodočašću koje je ukupno trajalo tri dana  sudjelovalo je 45 hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Izvor: e-bilten Saveza udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Republike Hrvatske

Hodočašće je započelo u Zagrebu 14. listopada okupljanjem hodočasnika koji su pristigli iz cijele Hrvatske te se uputili na zajedničko „duhovno“ putovanje. Put do Međugorja je vremenski dugačak što hodočasnicima omogućuje da se tijekom putovanja upoznaju i stvore ozračje zajedništva koje omogućuje „otvaranje“ i „omekšavanje“ oklopa koje oboljeli od PTSP-a postavljaju oko sebe.

Izvor: e-bilten Saveza udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Republike Hrvatske

Tijekom dva dana boravka u Međugorju oboljeli i članovi njihovih obitelji iskoristili su za obnovu svoje duše i tijela kroz svetu Misu, ispovijed, posjed Brdu ukazanja i Križevcu. Putovanje je završilo  16. listopada 2024., a pridonijelo je psihološkoj i duhovnoj potpori i jačanju kapaciteta hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a kako bi se ojačani lakše nosili sa svakodnevnim brigama.

Izvor: e-bilten Saveza udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Republike Hrvatske

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva hrvatskih branitelja.

Savez udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Republike Hrvatske je korisnik Temeljne sustavne  podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Izvor sadržaja: e-bilten Saveza udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Republike Hrvatske