Aktualno, Hrvatska, Rad udruga

Provedena izobrazba „AI se educiraj, Karlovče“

U Nikola Tesla Experience Center u Karlovcu održana je izobrazba „AI se educiraj, Karlovče“ u organizaciji Hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju (CroAI).

Riječ je o jednoj u nizu od 13 izobrazbi s ciljem uvođenja šire mase u svijet umjetne inteligencije, primjeni u različitim područjima, ali i temi kibernetičke sigurnosti. Provedba izobrazbi omogućena je financijskom podrškom Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Damir Pavušin

Osim Damira Pavušina, člana upravnog odbora CroAI-ja koji je prisutnima izložio primjenu umjetne inteligencije u obrazovanju, ali i podijelio uvide u etičke izazove s kojima se suočavamo, okupljene je pozdravio Luka Bogdana , zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva te županica Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin.

Luka Bogdan

Oboje su istaknuli važnost izobrazbi poput „AI se educiraj“ za obrazovni sektor, a gospodin Pavušin je istaknuo  važnu stavku koju bismo trebali imati na umu prilikom korištenja UI – umjetna inteligencija bi trebala raditi za nas, a ne umjesto nas.

Martina Furdek-Hajdin

Ova je izobrazba okupila velik broj sudionika, kako uživo tako i online, ponajprije iz područja obrazovanja, ali i drugih te je još jednom pokazala kako je područje umjetne inteligencije zanimljivo te pronalazi sve veću primjenu u svakodnevici.

 

Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju (CroAI) korisnica je tematske sustavne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u području „Umjetna inteligencija i društveni razvoj”.