Aktualno, Hrvatska

Održano prvo javno predstavljanje Programa ”Potencijali zajednice”

U Jaškovu je 7. i 8. rujna 2024. godine u sklopu manifestacije Štrudlafest održano prvo javno predstavljanje Programa ”Potencijali zajednice” koji je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva pokrenula u okviru nove inovacije ulaganja u društveni razvoj u Hrvatskoj kroz i3.0 Strateška partnerstva za inovacije u lokalnoj zajednici.

Program “Potencijali zajednice” ima za cilj doprinos daljnjem razvoju društva i potencijala lokalnih zajednica kroz djelovanje kreatora promjena (“change makers”) unutar uključenih zajednica. Za provedbu Programa su uspostavljena sljedeća i3.0 Strateška partnerstva:

Program će se u svojoj prvoj godini provedbe provoditi u 8 gradova i 10 srednjih škola iz 3 županije te će u isti biti uključeno preko 100 mladih osoba i osoba treće životne dobi (60+) koji će kao kreatori pozitivnih promjena u svojim zajednicama razraditi inicijative i aktivnosti kojima će doprinijeti ostvarenju potencijala uključenih gradova.

IZVOR: https://zaklada.civilnodrustvo.hr/news/odrzano-prvo-javno-predstavljanje-programa-potencijali-zajednice