Novost na ovogodišnjem jubilarnom 10. ZeGeVege festivalu su sočne veganske pizze: s biljnim zrelim chedarom, gyrosom od sejtana, tofuom i raznim povrtnim dodacima. Uz piceriju, još će sedam restorana nuditi jela poput burgera od konoplje, falafela, gulaša, pašticade i woka, uz sladolede i veganske slastice.
Besplatne radionice kuhanja razbijat će predrasude vezane uz kuhanje s veganskim sastojcima, pa će se moći naučiti čak i kako napraviti veganske šnenokle, recept tradicionalno napravljen isključivo od kravljega mlijeka i jaja, a neće izostati ni degustacije veganske kajgane, palačinka, majoneze, proteinskih namaza, biljnih mlijeka, slastica…
Iz bogatog programa tematski raznovrsnih predavanja može se izdvojiti zanimljivo predavanje o povezanosti seksa i veganske prehrane.
Pozornost će plijeniti i predavanja o veganskoj prehrani djece, sportašima veganima, predrasudama o veganstvu, kao i o konkretnim iskustvima suživota sa spašenim životinjama s farma.